Net dat beetje meer comfort

Inlopen

Goede schoenen zijn grotendeels vervaardigd van leer. Leer heeft de eigenschap zich geleidelijk aan, aan te passen aan de vorm van uw voeten. Het is daarom van belang dat u het dragen van uw schoenen de eerste weken rustig opbouwt. Begint u bijvoorbeeld de eerste dagen met een paar uur per dag en bouwt u dat in twee weken tijd op naar de hele dag.
Mochten er tijdens deze opbouwperiode problemen ontstaan, dan kunt u ons bellen voor advies of om de schoenen eventueel aan te laten passen.

Wisselen

Uw schoenen gaan langer mee wanneer u ze regelmatig wisselt. Schoenen nemen transpiratievocht op en moeten derhalve af en toe ‘luchten’. Vandaar dat u, na aanschaf van het eerste paar “Ovac” schoenen, in aanmerking komt voor een reservepaar. U kunt dan dus afwisselen in het dragen van de schoenen. Geadviseerd wordt dezelfde schoenen niet langer dan twee dagen achtereen te dragen.

Aan- en uittrekken

Maak bij het aan -en uittrekken de sluiting van de schoenen altijd volledig los. Voor u is dat gemakkelijker en voor uw schoenen beter.
Let u er wel op dat u bij het aantrekken de sluiting weer stevig vastmaakt, om zo voldoende ondersteuning van uw schoenen te ondervinden.
Het is raadzaam om een goede schoenlepel te gebruiken om zo vervorming en stabiliteitsverlies te voorkomen.

Onderhoud

Het is raadzaam uw schoenen zorgvuldig te onderhouden. Dit bevordert de gebruiksduur van de schoenen.
Om het leer van uw schoenen mooi en soepel te houden is het raadzaam uw schoenen minimaal één keer per week te poetsen. Gladde leersoorten onderhoudt u goed met een schoencrème; suède en nubuck kunt u mooi houden door ze te borstelen met een suèdeborstel of nubuckblokje en regelmatig in te spuiten met een beschermende spray.
Het kan gebeuren dat uw schoenen na enige tijd gaan kraken. U kunt dit eenvoudig oplossen door wat talkpoeder tussen het losse voetbed en de binnenzool te strooien.

Transpiratie

Het dragen van hooggesloten schoenen kan transpireren van de voeten verergeren. U kunt dit tegengaan met de volgende maatregelen:
– Wissel regelmatig van schoenen
– Draag katoenen of wollen sokken of kousen. Verschoon deze dagelijks, indien nodig   vaker
– Was uw voeten regelmatig
– Gebruik een antitranspiratie crème of voetpoeder

Mochten deze maatregelen niet helpen, raadpleeg dan uw huisarts of dermatoloog.

Drogen

Zet uw schoenen nooit bij of op een warmtebron om ze sneller te laten drogen. Als uw schoenen erg nat geworden zijn, kunt u ze het beste laten drogen bij kamertemperatuur met een prop absorberend papier erin.
Reparatie
Het is raadzaam zeker gezien de garantie op uw schoenen, reparaties door uw orthopedisch schoentechnicus uit te laten voeren. Laat de hakken en/of zolen op tijd vervangen; te lang doorlopen op versleten hakken of zolen kan onherstelbare schade aan de schoenen aanrichten.
Slijtage door normaal gebruik of slijtage als gevolg van onzorgvuldig gebruik vallen niet onder garantie en zijn dus voor uw eigen rekening.

Garantie

Overeenkomstig de daarvoor geldende normen krijgt u gedurende 3 maanden garantie op de pasvorm van de schoenen. Voor het gebruikte materiaal geldt een garantie van 6 maanden.
Deze garantiebepalingen zijn niet van toepassing op gebreken, veroorzaakt door onzorgvuldig gebruik of veranderingen aan uw voeten, ontstaan in de garantieperiode.
Doorgaans zullen uw schoenen een levensduur behouden van minimaal 12 maanden. Hierdoor komt u bij meerdere paren goed uit met de eerder genoemde verstrekkingtermijnen van de zorgverzekeraars.

Wanneer het medisch noodzakelijk is dat u met spoed geholpen wordt, dan kunt u, na telefonisch overleg, binnen 24 uur bij ons terecht. Tijdens vakantiesluiting kunt u op ons antwoordapparaat beluisteren wie onze waarnemer is. Het staat ook aangeplakt op de deur.

Nabehandeling

Na 8 weken heeft u recht op een nabehandeling, via deze folder willen wij u daarvoor uitnodigen.
Tijdens deze nabehandeling wordt er gecontroleerd of er nog zaken veranderd of bijgesteld moeten worden. Als u een nabehandeling wilt kunt u het beste een afspraak maken, dan weet u zeker dat we tijd voor u hebben.